Ce mai născocesc nemții în industria turismului. Germania promovează în 2016 destinațiile în natură

Germania va promova în 2016 destinațiile turistice în natură FOTO: Organizația Germană pentru Turism
Pe fondul problemelor de securtitate din Europa, principala temă a promovării turismului din Germania în 2016 o reprezintă campania „Vacanțe în inima naturii“, iar pe seama unui „optimism prudent“, operatorii din turism se așteaptă la o creștere a călătoriilor între 1 și 3%.

Organizația Germană pentru Turism (GNTB) își concentrează activitățile internaționale de marketing pe promovarea turismului în natură, au arătat reprezentanții  organizației din România.

„România este în Top 20 în ceea ce privește turismul de incoming în Germania. Românii sunt interesați de Germania ca destinație“, a arătat ambasadorul Germaniei la București, Werner Hans Lauk.

Potrivit datelor GNTB, numărul de înnoptări ale românilor care călătoresc în Germania a crescut anul trecut cu 10,1% față de 2014. În 2015 au fost înregistrate 801.705 înnoptări fașă de 728.161, în anul precedent.

Potrivit statisticilor, 78% din  românii care călătoresc în Germania preferă călătoriile lungi, în jur de nouă zile și cheltuiesc, în medie, 36 de euro pe zi. Aceleași date arată că 43% din români vin în Germania pentru vacanță, 30% pentru alte călătorii, iar 27% în interes de afaceri.

Ambasadorul Werner Hans Lauk consideră că atât Germania cât și România sunt destinații sigure, în actualul context de securitate european.

Cei mai mulți turiști care au vizitat anul trecut Germania sunt din Spania, urmați de Elveția, Marea Britanie și Olanda. Nemții au înregistrat și o creștere a numărului de turiști care vin din afara Europei, pe primul loc fiind China, urmată de Statele Unite și Țările Arabe din Golf.

Potrivit datelor oficiale industria turismului din Germania are o cifră de afaceri anuală de 278 de miliarde de euro, din care 46,6 miliarde de euro sunt generate de incoming.