Ce expoziții fac turcii în Antalya pentru a masca pericolul atentatelor

Grădina amenajată de China este una din atracţiile Expo Antalya 2016. FOTO: Florel Manu
Regiunea Antalya din Turcia găzduiește o expoziție cu aranjamente horticole din 53 de țări, eveniment care va fi deschis tot sezonul estival, până la 30 octombrie. România este încă așteptată de turci să se alăture evenimentului.

Pentru că se confruntă cu o criză de turiști din cauza atentatelor care au loc pe teritoriul ei, Turcia încearcă să-și scoată în evidență destinațiile turistice. Regiunea Antalya, care atrage anual 60% din turiștii care vin în Turcia, a organizat o expoziție gigant cu aranjamente florale și horticole din 53 de țări.

România se lasă aşteptată

Sunt expuse plante care reprezintă diferite state de pe glob, fiecare țară având câte la dispoziție suprafețe pe care să-și expună creațiile proprii.

Expo Antalya 2016 a început pe 24 aprilie și se va desfășura până la 30 octombrie.

La expoziție este așteptată și România, însă nu a solicitat până acum o suprafață pe care să se desfășoare.

„Din păcate, România nu a venit să ceară un spațiu. Au fost discuții, însă nu s-au finalizat. Spațiile de expunere sunt gratuite. Noi încă așteptăm România, mai este timp să expună și avem și spațiu. Putem oferi o parcelă lângă spațiul de expunere al Germaniei. România poate face aici chiar și o zi națională“, a declarat Mucahit Sengul, secretarul general al Expo Antalya 2016.

În mai puțin de o lună de la dschiderea expoziției au fost înregistrați peste 200.000 de vizitatori, din care 70% turci şi 30% străini.

Antalya 1

Ţările participante expun aranjamente specifice zonelor pe care le reprezintă, dar și diverse obiecte care sunt „îmbrăcate“ în vegetație.

Dinozauri şi arteziene

Alte puncte de atracție sunt reprezentate de expoziția de dinozauri și de spectacolele de arteziene pe lac.

Fiecare spațiu amenajat dă impresia unul loc ideal pentru relaxare. Cei care se încumetă să viziteze expoziția trebuie să-și rezerve cel puțin jumătate din zi pentru a parcurge toate exponatele.

Antalya 3

Intrarea în incinta expoziției este la fel de strictă ca la aeroport, ea făcându-se prin porți cu detectoare de metale și instalații de scanare a bagajelor vizitatorilor.

Printre organizatori și expozanți se găsesc polițiști în uniformă și în civil.

Antalya 4