Ce credite pot accesa studenții pentru continuarea studiilor

Elena Deacu 22-02-2017
Nu-i ușor să fii student, să te bucuri din plin de acea perioadă și să ai bani pentru studii. Tot mai mulți studenți aleg să lucreze pentru a dispune de resursele financiare necesare continuării studiilor, mai ales în situația în care nu se află pe locurile finanțate de la buget.

În contextul în care tot mai multe instituții financiare vin cu oferte pentru studenți, „trebuie doar să știi să alegi!”. Dacă ești nevoit să găsești soluții la o problemă care are mai multe variabile în ecuație, este important să ții cont de câteva sfaturi.

Ce trebuie să cunoști înainte de a contracta un credit

  1. ce bănci oferă credite;
  2. pentru ce poți utiliza creditul
  3. caracteristicile și conditiile de acordare ale acestor tipuri de credite (moneda, perioada de creditare, tipul dobânzii, al ratelor, suma maximă, garanțiile percepute)
  4. documentele necesare
  5. conditii de eligibilitate

Dacă ai luat la cunoștință despre toate acestea, decizia e mult mai simplă.
Lista băncilor care oferă astfel de produse de creditare pentru studenți: 

  1. BRD – Credit pentru Studii (RON, EUR, USD), Creditul 10 (RON), Creditul Work & Travel (EUR,USD)
  2. CEC – Credit pentru Studii Postuniversitare (RON)
  3. Banca Transilvania – Credit pentru Studii (RON, EUR)
  4. Banca Comercială Feroviară – Creditul Primus Student (RON)

Iată ce credite oferă fiecare bancă și în ce condiții, potrivit Finzoom.ro.

BRD – Creditul de Studii 

Valoarea maximă a creditului ce poate fi obținut este de 15.000 euro, fără garanții, pe o perioadă de până la 10 ani sau 100.000 euro, cu garanție imobiliară, pe o perioadă de 20 de ani. Perioada de grație poate fi parțială, de până la 6 luni (creditul fără ipotecă imobiliară) sau până la 12 luni (creditul cu ipotecă imobiliară). Se acceptă diverse tipuri de venituri (de la salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii, până la venituri din activități independente), iar dacă sunt aduse veniturile a maxim 3 co-împrumutați, se poate obține o sumă mai mare.

În momentul încheierii contractului de credit se încheie o asigurare de viață, cu rol de protecție în cazul evenimentelor neprevăzute, iar pentru imobilul adus în garanție se va încheia o poliță de asigurare extinsă pentru toate riscurile.

Citiți mai mult despre acest subiect pe FinZoom.ro.