Câtă ciocolată, îngheţată şi dulceaţă mănâncă românii şi cât cheltuiesc pentru aceste produse

Un salariat consumă mult mai multă ciocolată decât un şomer FOTO: SHUTTERSTOCK
Un român a consumat anul trecut, în medie pe lună, 157 de grame de ciocolată, bomboane, rahat și alte produse zaharoase, pe care a cheltuit 3,17 lei, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), citate de Agerpres.

Cel mai mare consum de ciocolată, bomboane, rahat și alte produse zaharoase a fost realizat de salariați, respectiv 175 de grame lunar, iar cel mai mic de șomeri – 106 grame. În ceea ce privește consumul de dulceață, gem, compot, jeleuri, datele INS arată că o persoană a consumat, în medie, 20 de grame lunar. Potrivit INS, un român a consumat anul trecut, în medie, 61 de grame de înghețată pe lună.

Datele Ministerului Economiei arată că, anul trecut, România a exportat 9.847 de tone de ciocolată și alte preparate alimentare care conțin cacao, valoarea totală depășind 55,3 milioane de euro, în creștere cu 21,3% comparativ cu 2014. De asemenea, s-au importat 55.005 tone, în valoare de peste 196,2 milioane de euro, rezultând un deficit comercial de circa 141 de milioane de euro.