Cât timp le-a luat celor mai bogați oameni din lume să facă primul milion? Dar primul miliard?

Mark Zuckerberg, fondatorul companiei Facebook, a devenit miliardar la 22 de ani FOTO: AP
Mark Zuckerberg deține un record greu de egalat: a câștigat primul milion de dolari la 22 de ani și primul miliard la 23 de ani, devenind cel mai tânăr miliardar care nu a moștenit o avere.
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

Cu ani în urmă a avut loc un schimb de mesaje pe Twitter, după ce un rapper canadian Drake a postat următoare frază: „primul milion este cel mai greu de făcut”.

Câteva minute mai târziu a primit o replică neașteptată din partea cunoscutului petrolist texan T. Boone Pickens: „primul miliard este cu mult mai greu de făcut”.

Din infografic se observă că Pickens are dreptate, cu foarte mici excepții, miliardul ia mult mai mult timp decât primul milion.

Pentru a obține un miliard de dolari, cel care a făcut primul milion trebuie să-l înmulțească de 1.000 de ori. Dacă Mark Zuckerberg la doar 22 de ani deținea o companie care îl facea milionar, iar la 23 de ani intra în rândul miliardarilor, nu aceasta este regula.

Marii majorități a celor mai bogați oameni de pe planetă le ia foarte mulți ani până când să dețină o avere de peste un miliard de dolari.

Au fost selectați pentru infografic doar cei care și-au construit singuri companiile și nu și cei care au moștenit imperii financiare.

Conform datelor Credit Suisse în prezent în lume trăiesc 33,7 milioane de milionari, iar revista Forbes estimează că doar aproximativ 1.826 de persoane dețin averi mai mari de un miliard de dolari.

Aceasta înseamnă că numai 0,0054% dintre milionari reușesc să ajungă la miliarde de dolari, ceea ce demonstrează că miliardarul texan Pickens a avut dreptate.

Print

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone