Cât mai costă un film cu Will Smith: Netflix a plătit 90 de milioane de dolari pentru pelicula „Bright”

Producția filmului va costa în jur de 45 de milioane de dolari, iar restul de 45 de milioane va acoperi salariile actorilor. Totodată, Netflix a plătit trei milioane de dolari pentru scenariul lui Max Landis FOTO: AP
Netflix, companie americană de producție și distribuție de filme, a câștigat licitația pentru drepturile peliculei „Bright”, ai cărei protagoniști vor fi Will Smith și Joel Edgerton, cu fabuloasa sumă de 90 de milioane de dolari, potrivit publicației „Deadline”, citată de „Business Insider”.

Filmul „Bright”, un thriller polițist SF al cărui scenariu a fost creat de Max Landis, va fi regizat de David Ayer.

Producția filmului va costa în jur de 45 de milioane de dolari, iar restul de 45 de milioane va acoperi salariile actorilor. Totodată, Netflix a plătit trei milioane de dolari pentru scenariul lui Max Landis. Filmările vor începe în această toamnă.

Aceasta este cea mai mare investiție pe care o face Netflix în industria filmului. Cheltuielile cu filmul „Bright” le depășesc pe cele ale peliculei „War Machine”, al cărei protagonist este Brad Pitt. Netflix a plătit doar 60 de milioane de dolari pentru „War Machine”, care va rula anul acesta pe marile ecrane.

Pe data de 9 martie, mai multe studiouri, inclusiv Sony și Warner Bros au fost implicate în licitația  pentru cumpărarea drepturilor de autor ale filmului „Bright”.

Faptul că „Bright” va avea premiera pe Netflix, reduce numărul de cinematografe interesate să cumpere drepturile de distribuție ale filmului. Politica Netflix a fost criticată public, în numeroase ocazii, de cele mai mari cinematografe din Statele Unite.

„Va fi foarte dificil pentru Netflix să convingă lanțurile de cinematografe să cumpere drepturile de distribuție pentru filmele sale”, a declarat recent Barton Crockett, analist la FBR Capital Market, pentru publicația „Los Angeles Times”.