Cât de rentabilă este afacerea cu porumbei albi pe care să îi închiriezi la nunți

Agrointeligența 29-03-2016
Iustin George Ivan a cumpărat primele exemplare ca spuma laptelui acum patru ani, optând pentru porumbei albi voiajori și voltați indieni, pe care mai poi i-a înmulțit și acum îi închiriază celor care vor să aibă o nuntă de vis FOTO: AP
O adevărată modă, porumbeii albi sunt atracția evenimentelor fericite - fie că este vorba de nunți, botezuri sau chiar de petreceri private. Crescătorii acestor spectaculoase păsărui spun, însă, că afacerea nu este atât de profitabilă precum s-ar crede pentru că prețurile pentru închirierea porumbeilor pornes de la 200 de lei pentru eveniment și doar la ocazii deosebite „sar” de 100 de euro, notează Agrointeligența.

Iustin George Ivan din Călărași este unul dintre crescătorii de porumbei care a investit în exemplare de un alb imaculat tocmai pentru a-și susține pasiunea. A cumpărat primele exemplare ca spuma laptelui acum patru ani, optând pentru porumbei albi voiajori și voltați indieni, pe care mai poi i-a înmulțit și acum îi închiriază celor care vor să aibă o nuntă de vis.

„Am crescut la început porumbei din rasă comună. A fost pasiunea mea de mic, dar de vreo 3-4 ani am început să mă ocup serios de această activitate. Totul a început cu câteva exemplare de porumbei comuni dar tot de culoare albă și la un moment dat mi-am spus că trebuie să mă ridic la un alt nivel. A fost momentul în care am decis să investesc în câteva exemplare de porumbei albi voiajori și voltați indieni”, a declarat pentru Agrointeligența Iustin George Ivan, din Călărași.

Porumbeii se întorc acasă de la distanțe mari

Cele două rase de porumbei nu au fost alese din întâmplare. Din experiența pe care micul crescător a avut-o cu porumbeii din rase comune și-a dat seama că aceștia nu se mai întorceau în „formație completă” atunci când era închiriați pentru evenimentele situate la distanțe mai lungi de casă, așa că s-a interesat și a decis să investească în porumbeii voiajori albi și voltați indieni.

„Aceste două rase de porumbei albi se pretează foarte bine pentru închirieri la evenimente și se întorc acasă, chiar și din zone îndepărtate”, a declarat crescătorul.

Citiți mai multe despre cât de rentabilă este afacerea cu porumbei de închiriat pe Agrointeligența