Case ieftine pe structură din lemn – care sunt (dez)avantajele

Casele pe structură din lemn au o durată de viaţă îndelungată, iar timpul de construcţie este redus FOTO mesteri.ro
Românii sunt, de regulă, reticenţi când vine vorba de construcţia unei case care să nu fie din cărămidă, BCA şi să nu aibă zidărie. Totuşi, lemnul este folosit de sute de ani în construcţii şi poate fi o alternativă interesantă.

„Adevărul“ vă prezintă mai multe tipuri de case ieftine pe structură de lemn, care sunt diferenţele dintre acestea, dar şi care sunt avantajele şi dezavantajele acestora, scrie Adevărul.

Casele din lemn pot fi foarte ieftine, fiind o atracţie pentru cei care trebuie să îşi drămuiască şi ultimul bănuţ ca să îşi vadă visul cu ochii. Totuşi, acestea au şi propriile hibe, aşa că ideal este să fii informat.

Case ieftine pe structură din lemn. Case din buşteni

Casele din buşteni reprezintă o primă variantă care poate fi luată în considerare. Avantajele construcţiilor din buşteni sunt multiple: capacitate de a înmagazina căldura mai bine decât cărămida, umiditate mai mică – deci confort mai mare – datorită faptului că lemnul absoarbe umezeala în exces şi o eliberează când umiditatea atmosferică scade.

Întreţinerea ulterioară constă, practic, doar în tratarea periodică, la intervale de 5-6 ani a structurii cu lacuri protectoare. Concomitent, structura masivă şi îmbinările perfecte conferă rezistenţă la cutremure. Durata de viaţă a caselor din buşteni este estimată la până la 400 de ani, funcţie de lemnul utilizat şi modul de conservare al acestuia. Există construcţii din lemn netratat care dăinuiesc de sute de ani.

De asemenea, există şi posibilitatea de a combina excelent structura pe buşteni cu piatră, sticlă, cărămidă sau suprafeţe tencuite sau văruite. Astfel de case pot fi comandate direct de pe internet, cum ar fi pe site-ul busteniconstruct.ro.

Case ieftine pe structură din lemn. Case din lemn lamelar încleiat

Grinzile din lemn lamelar încleiat mai sunt numite şi grinzi lamelare sau grinzi stratificate sau glulam. Acestea se obţin prin lipirea împreună a două sau mai multe lamele din lemn de răşinoase în condiţii de temperatură şi presiune bine determinate. Lamelele, la rândul lor, se obţin prin îmbinarea succesivă pe lungime printr-un sistem special.

Lemnul folosit este selecţionat dinainte, astfel că toate defectele naturale ale acestuia sunt eliminate în procesul de fabricaţie strict controlat. Cheresteaua de răşinoase este uscată artificial.

Potrivit ansonia.ro, unde se vând astfel de structuri, avantajele lemnului lamelar sunt şi ele mai multe:

Citiți mai mult despre acest subiect pe Adevărul.ro.