Carlos Ghosn, şeful Renault-Nissan, va deveni preşedinte al Mitsubishi Motors

Carlos Ghosn, în vârstă de 62 de ani, care conduce Nissan şi partenerul său de alianţă Renault, va deveni preşedintele Mitsubishi din data de 14 decembrie
Nissan Motor a finalizat achiziţia unei participaţii de 2,3 miliarde de dolari la Mitsubishi Motors, proces în urma căruia şeful alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, va deveni preşedinte al acesteia, urmând să se implice în redresarea unui al treilea mare producător auto, transmite Bloomberg.

Ghosn, în vârstă de 62 de ani, care conduce Nissan şi partenerul său de alianţă Renault, va deveni preşedintele Mitsubishi din data de 14 decembrie.

Nissan salvează în acest fel Mitsubishi Motors, care a recunoscut că a raportat incorect economia de carburant şi a manipulat rezultatele testelor de poluare ale automobilelor produse. Alianţa Renault-Nissan-Mitsubishi devine al patrulea mare grup auto la nivel global, după Toyota Motor, Volkswagen şi General Motors.

Potrivit preşedintelui Mitsubishi Motors, Osamu Masuko, alianţa cu Nissan va genera economii de 25 de miliarde de yeni (241 milioane dolari) în anul fiscal 2017. Nissan estimează că platformele şi achiziţiile comune vor permite economii echivalente cu 20% din investiţia făcută în Mitsubishi.