C-așa-i în tenis: Ion Ţiriac, acuzat de evaziune fiscală în Spania

Ion Ţiriac, acuzat de evaziune fiscală în Spania. Omul de afaceri a plătit taxe în valoare de 60.000 de euro la un profit de 34 de milioane de euro FOTO: Mediafax
Omul de afaceri Ion Ţiriac, acuzat de evaziune fiscală în Spania, ar fi folosit o companie cu sediul în Olanda pentru a evita plata taxelor.

Fostul jucător e acuzat că a făcut profit de 34 de milioane de euro în 2014 din care a plătit taxe în Spania de doar 60.000 de euro, incriminat fiind turneul de tenis de la Madrid, pe care omul de afaceri îl organizează de ani buni, cu sprijinul primăriei din capitala Spaniei. Principala nemuţumire a ibericilor pleacă de la faptul că autorităţile din Madrid investesc anual milioane de euro într-un turneu deţinut de o companie privată.

Ion Ţiriac, acuzat de evaziune fiscală. Cum s-ar fi direcţionat banii

Madrid Open este un eveniment complet privat, administrat de compania „Madrid Trophy Promotion“, companie deţinută de Ţiriac. Zoom News atrage atenţia asupra unei serii de nereguli din contractul dintre compania lui Ţiriac şi primăria oraşului Madrid.

Madrid Trophy Promotion este o societate a cărei adresă oficială este aceea a arenei minicipale de sport municipale numită „Caja Magica“. Această facilitate sportivă este detinuta de compania publica municipala „Madrid Espactios y Congresos“ (Madridec), însă la acestă adresă pare să activeze compania lui Ion Ţiriac.

Citiți mai multe despre motivele pentru care Ion Țiriac este acuzat de evaziune fiscală în Spania pe „Adevărul”