Arabia Saudită a produs o cantitate record de petrol, în luna iulie

Cererea de energie din Orientul Mijlociu creşte în lunile iulie şi august, când saudiţii folosesc intens aparatele de aer condiţionat FOTO: Guliver / Getty Images
Arabia Saudită a extras 10,67 de milioane de barili de petrol pe zi, în luna iulie, o cantitate record de care a fost nevoie pentru a acoperi cererea internă, pe timpul verii.

Cererea de energie din Orientul Mijlociu creşte în lunile iulie şi august, când saudiţii folosesc intens aparatele de aer condiţionat.

Potrivit Bloomberg, măsura i-ar putea deranja pe alți membri ai OPEC, care vor limitarea producției pentru susținerea prețurilor. Datele au fost comunicate OPEC.

Producţia din iulie a depăşit un alt record al producţiei de petrol, de 10,56 de milioane de barili pe zi, atins în iunie 2015, arată datele OPEC.

Cotaţia petrolului cu livrare în septembrie este tranzacţionat la New York în declin cu 1,3%, la 42,2 dolari barilul. Preţul petrolului Brent, de referinţă la Londra, cu livrare în octombrie, este în scădere cu 1,1%, la 44,47 dolari pe baril.

Oficialii OPEC vor participa la o conferinţă informală luna viitoare, la Alger, membrii organizaţiei căutând permanent soluţii pentru stabilizarea pieţei, a declarat luni Mohammed Al Sada, ministrul Energiei din Qatar.