Apa Nova vrea să demareze un program de schimbare a conductelor de apă din blocurile din Capitală

Reprezentanții Apa Nova au precizat că în prezent tariful la furnizarea apei potabile a scăzut anul acesta de două ori, exceptând reducerea TVA, iar pețui unui metru cub de apă este acum de 4,13 lei FOTO: Mediafax
Furnizorul de apă și servicii de canalizare din București, Apa Nova s-a întâlnit cu peste 1.500 de reprezentanți ai asociațiilor de proprietari din Capitală, cărora le-a propus, printre alte, și demararea unui program de înlocuire a rețelelor învechite din blocuri.

Noua conducerea a Companiei Apa Nova a anunțat că va schimba modul de comunicare cu abonații. Reprezentanții furnizorului de apă și canalizare au discutat, vineri, la sala Palatului cu o mare parte din președinții de asociații de proprietari din București. Apa Nova le-a propus acestora un program pilor de schimbare a rețelelor vechi din apartamente.

„Vrem să lucrăm cu Veolia şi în apartamentele dvs. Gândim către asociaţiile de proprietari un abonament prin care să venim în permanenţă să verificăm starea reţelei. În luna august cel târziu, pe noua platformă de responsabilitate socială a companiei, vom alege trei-patru blocuri şi cu o mică cofinanţare din partea asociaţiilor de proprietari 10 -15% să schimbăm reţelele interioare, pentru că vreau să vedeţi ce înseamnă calitate după ce schimbi acele reţele vechi de 30-40 sau 50 de ani. Vă garantez că acele blocuri vor fi alese pe bune“, a declarat vineri Mădălin Mihailovici, directorul general al Apa Nova Bucureşti.

Reprezentanții asociațiilor de proprietari nu au fost mulțumiți doar cu această propunere, ci au cerut socoteală și pentru mai multe disfuncționalități în ceea ce privește furnizarea serviciilor de apă și canal. Una din problemele ridicate de bucureștenii din sală a fost legată de tarifele practicate de Apa Nova.

Directorul general al instituției a precizat că pe o scală de la 1 la 33, Bucureștiul se găsește pe locul 29 în ceea ce priveste tarifele la serviciile pe care le oferă. Reprezentanții Apa Nova au precizat că în prezent tariful la furnizarea apei potabile a scăzut anul acesta de două ori, exceptând reducerea TVA, iar pețui unui metru cub de apă este acum de 4,13 lei.

„Recunoaștem că am greșit în comunicare, dar tehnic, noi nu am greșit. Pentru aceasta, în cele șase luni de când am fost numit director am luat măsura să închidem robineții pe unde se scurgeau bani din companie“, a mai explicat directorul general.

O altă problemă ridicată de bucureșteni a fost calitatea apei. Conducerea companiei a explicat că fiecare stație de tratare are mai multe sisteme de filtrare, iar în momentul în care apar probleme sistemul se închide automat, iar apa nu mai este furnizată în rețea.

Pentru a le răspunde abonaților la toate întrebările, Apa Nova le-a dat șposibilitatea celor prezenți în sală să pună mai multe întrebări în scris, angandu-se să dea răspunsurile în cel mult două săptămâni.