Anomalie RCA: Polițele pe șase luni sunt mai scumpe decât cele pe un an

Raluca Florescu 19-11-2016
Unele companii practică tarife RCA similare sau chiar identice. Mai mult, prețul unei asigurări pe șase luni este mai mare decât cel al unei RCA pe 12 luni FOTO: Guliver / Getty Images
Prețul unei asigurări de răspundere civilă auto (RCA) pe șase luni de zile este mai mare decât la unei a pe un an de zile, atrage atenția într-o postare pe Facebook Cristian Muntean, președintele Asociației de Service-uri Auto Independente (ASSAI)
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

„O poliță RCA pe un an costă mai puțin decât una pe 6 luni. Tarifele RCA la unele societăți de asigurări sunt identice sau aproape identice”, scrie acesta care prezintă și un tabel cu prețuri comparative.

„Parcă aveam un ASF care verifica aceste costuri ofertate de către firmele de asigurări și un Consiliu al Concurenței care verifica eventuale înțelegeri de preț dintre operatori”, mai scrie Munteanu.

Potrivit unui tabel cu prețuri comparative furnizat de Safety Broker, Groupama și Generali sunt două societăți care, pentru o mașină Nissan cu capacitate cilindrică de 1.461 de cmc percep un tarif al RCA de 1.049 de lei pentru polița pe șase luni și de 1.002 lei, respectiv 1.003 lei, pentru polița pe un an.

Exemplul demonstrează atât că prețul polițelor pentru un an este mai mic decât cel al polițelor pe șase luni, cât și că există asiguratori care au prețuri identice.

Vineri au intrat în vigoare noile tarifele maxime privind polițele RCA.

safaty-broker

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone