VIDEO Adevărul Live Financiar: PROIECT DE ȚARĂ Ce șanse a ratat România imediat după 1989?

În termeni reali, economia României este cu doar 40% mai mare decât în 1989. Într-un clasament european, țara noastră este de-abia a 17-a economie deși, după criteriul populației, ocupă locul al șaptelea. De ce am avansat atât de puțin în ultimii 26 de ani?

În jurul acestor întrebări are loc dezbaterea Adevărul Live Financiar la care participă Grigore Cartianu (scriitor și jurnalist) și Liviu Petrina (membru activ al Opoziției de după 1989).

Petrina a fost secretar general al Partidului Național Creștin și Democrat (PNȚcd) în 1990 și un apropiat al liderului țărănist Corneliu Coposu. De altfel, Liviu Petrina a publicat recent lucrarea „Martor și participant la câteva dintre lucrările politice ale lui Corneliu Coposu”.

La rândul său, Grigore Cartianu este unul dintre cei mai activi cercetători ai evenimentelor din 1989. Cartianu a publicat mai multe volume despre acest moment: „Crimele revoluției – sângeroasa diversiune a KGB-iștilor din FSN”, „Sfârșitul Ceaușeștilor” sau ”Cartea Revoluției”.

În cadrul campaniei PROIECT DE ȚARĂ, derulată în ultimele două luni, Adevărul Financiar a realizat interviuri cu liderii unor domenii cu o contribuție majoră la formarea PIB, precum Radu Timiș (Cris-Tim) din industria alimentară și agricultură, Florin Talpeș (Bitdfender) din industria software, Doina Cepalis (Te-Rox) din producție, Steven van Groningen (Raiffesien) din industria de banking și George Roth (antreprenor român stabilit în SUA).