VIDEO PROIECT DE ȚARĂ: Cum a reușit Doina Cepalis să exporte scaune auto pentru copii în 50 de țări

Doina Cepalis avea 1.100 de angajați în 2014 FOTO: Captură Video Adevărul
Doina Cepalis este frecvent menționată drept un exponent al antreprenoriatului românesc construit pe baze sănătoase. Compania sa, Te-Rox din Pașcani, produce scaune auto pentru copii pe care le exportă în peste 50 de țări, iar în 2014, grupul Doinei Cepalis a avut venituri de aproape 30 de milioane de euro și circa 1.100 de angajați.

Interviul cu Doina Cepalis este al treilea episod din campania PROIECT DE ȚARĂ derulată de Adevărul Financiar și Adevărul. În edițiile anterioare, invitații emisiunii au fost Radu Timiș (Cris-Tim) și Florin Talpeș (Bitdefender).

Deși privită mult timp ca un ”morma de fiare vechi”, industria românească este cel mai important motor al economiei naționale, având o contribuție de 24% la formarea PIB și realizând o treime din creșterea acestuia – cifrele sunt valabile pentru 2014.

Fabricile de componente pentru industria auto, în marea lor majoritate investiții străine, sunt cele mai importante companii din acest sector cu peste un milion de angajați.

Te-Rox este unul dintre puținii producători cu capital românesc din acest sector. Doina Cepalis, proprietara companiei, își propunea anul trecut deschiderea celei de-a șasea fabrici de scaune de copii.