Acuzații: Noua lege a energiei, ajutor mascat pentru producătorii de cărbune

Raluca Florescu 20-10-2016
Noua lege a energiei ar fi un ajutor mascat pentru producatorii de carbune
Modificările aduse Legii energiei şi gazelor naturale 123/2012 în Parlament reprezintă un ajutor mascat pentru producătorii de cărbune, consideră Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES).
Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

Noile prevederi ar avea prevederi neclare, care lasă loc interpretărilor, situaţie care va conduce la apariţia unor noi distorsiuni pe piaţa energiei electrice, potrivit patronatului.

„Considerăm că legea energiei în sine, cu noile modificări, reprezintă o formă mascată de ajutor de stat pentru sectorul de cărbune. Înţelegem şi admitem că este necesar să fie susţinut cărbunele în mixul energetic, însă solicităm ca sprijinul să se facă transparent, în mod public, prin ajutor de stat aprobat de Comisia Europeană, şi nu prin tot felul de tertipuri care pot genera o nouă procedură de infringement împotriva României şi care, din nou, distorsionează piaţa energiei”, a afirmat prim-vicepreşedintele PATRES, Martin Moise.

Patronatul arată, într-un comunicat emis joi, că, în pofida solicitării preşedintelui României, a opiniilor oficiale transmise de Guvern, Ministerul Energiei, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) şi Consiliul Concurenţiei, Parlamentul a adoptat, pentru a doua oară, amendamente la lege vor creea probleme majore producătorilor de energie din surse regenerabile şi furnizorilor.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone