A man’s home is his castle. Ghid imobiliar – casele englezești

Protectele de case englezeşti au un regim mic de înălţime, cu parter şi cel mult un etaj sau mansardă, iar cele mai multe includ în structura lor şi garajul FOTO Adevărul
Există câteva detalii de care trebuie să ţii cont atunci când vrei să-ţi construieşti o casă în stil britanic sau vrei doar să dai actualei locuinţe un aer englezesc. „Adevărul“ a făcut o listă a elementelor-cheie din proiectele de case englezeşti.

În primul rând, faţada caselor este una dintre principalele particularităţi ale proiectelor de case englezeşti. Aceasta este îmbrăcată în cărămidă aparentă, adică este placată cu cărămidă.

În al doilea rând, niciodată nu o să vedem o casă în stil englezesc care să aibă ferestre de termopan. Tâmplăria caselor englezeşti este executată numai şi numai din lemn, de preferat lemn de stejar, bine tratat pentru a avea o rezistenţă cât mai mare, dar şi o durată de viaţă îndelungată. Există situaţii când, pentru elementele de decor exterior, se utilizează fier forjat. Pentru a sublinia şi mai bine stilul britanic al casei, ferestrele, dar şi uşile pot avea arcade, iar acoperişul să fie în pantă, cu unghiuri ascuţite.

Faţada de cărămidă şi tâmplăria din lemn oferă casei un aspect de eleganţă şi sobrietate, elemente caracteristice acestor case.

Un alt element extrem de important este uşa „din spate“, acea uşă care face trecerea din bucătărie sau dining room spre curtea interioară, de regulă, de mici dimensiuni. Uşa „din dos“ are o reală întrebuinţare practică. Uneori, în curtea din spate sunt amenajate bucătăriile în aer liber, un grătar sau un foişor, iar locatarului îi va fi mai uşor să ajungă în zona respectivă, să zicem cu ingrendientele, direct din bucătărie.

Se poate vorbi însă şi despre grădina exterioară. Este acel spaţiu verde din faţa casei, de regulă, neîngrădit sau împrejmuit cu un gard de mici dimensiuni (pentru aspect, nu pentru protecţie) traversat de o alee pietruită care asigură accesul spre casă direct din stradă.

Protectele de case englezeşti au un regim mic de înălţime, cu parter şi cel mult un etaj sau mansardă, iar cele mai multe includ în structura lor şi garajul.

Citiți mai mult despre acest subiect pe Adevărul.ro.