1 Mai la români: mare, mici și bere

Anul acesta, peste 20.000 de locuri de cazare pregătite pentru turiștii de 1 Mai n-au mai fost contractate, românii cheltuind prea mult cu ocazia Sărbătorilor Pascale, la care se adaugă condițiile meteo mai puțin prielnice.
Share on Facebook51Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone

Pentru hotelieri, 1 mai este o afacere în condițiile în care vor avea locurile ocupate până pe 15 iunie când se intră în sezon. De pe 4 mai începe programul „Litoralul pentru Toți”, cu sejururi la preț redus. Astfel, pentru un pachet de cinci zile prețul pe persoană este cuprin între 200 și 1.000 lei, în funcție de numărul de stele. Multe dintre hoteluri le oferă clienților servicii „all inclusive” și gratuități pentru copii, până la jumătatea lunii iunie.

Minivacanța de 1 Mai este un start bun pentru hotelieri, anul trecut de exemplu, pentru patru zile de vacanță românii au scos din buzunare peste 50 de milioane de lei. Numărul turiștilor va fi mai scăzut în acest an, în primul rând din cauza numărului mai mic de zile libere și în plus a vremii mult mai capricioase în acest an.

Pentru programul „Litoralul pentru Toți”, tarifele sunt chiar și cu 60 de procente mai mici față de cele practicate în lunile de vară și variază în funcție de categoria de vârstă. La Mamaia, de exemplu, locurile s-au ocupat in proportie de 70%.

Optimismul profesioniștilor din turism posibil să nu mai corespundă cu realitatea de pe paljă. “Ne aşteptăm la peste 35.000 de turişti pe litoralul românesc în weekendul între 1-3 mai. Vremea se anunţă foarte frumoasă, asta ne ajută foarte mult în fiecare an sau ne poate încurca. Vânzarea merge foarte bine şi feedback-ul pe care îl avem de la agenţiile ANAT este acelaşi, deci vânzarea prin agenţii merge foarte bine, oamenii s-au grăbit să facă rezervări, mai ales pentru staţiunea Mamaia”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, spunând că există hoteluri care au vândut deja toate locurile pentru weekend-ul de 1 Mai.

De asemenea, de 1 Mai va fi organizat un infotrip pentru agenţi de turism şi jurnalişti din Turcia şi Italia, acestora urmând să le fie prezentate principalele atracţii ale litoralului. Preşedintele ANAT, Aurelian Marin, a spus, la conferinţa de presă, că preţurile pentru minivacanţa de 1 Mai merg de la 60 de lei de persoană la 150 de lei de persoană pe noapte, în funcţie de numărul de stele al unităţii hoteliere. Astfel, pentru un hotel de două stele o persoană va plăti pentru o noapte în medie 60-70 de lei pe noapte, pentru trei stele – 80-100 de lei de persoană pe noapte şi pentru patru stele – 100-150 de lei de persoană pe noapte.

Aurelian Marin a menţionat că pentru sudul litoralului tarifele sunt mai mici cu 20-25 la sută faţă de Mamaia. Totodată, Corina Martin a adăugat că în această vară pe litoralul românesc vor fi prezenţi 4.500 de turişti din Israel, aceştia urmând să cheltuiască în România peste trei milioane de euro.

Share on Facebook51Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Reddit0Email this to someone